Chicken tikka masala is a popular Indian dish that has become a staple in many households across the world.
치킨 티카 마살라는 전 세계 많은 가정에서 주식으로 인기있는 인도 요리이다.
This flavorful dish is a perfect blend of marinated chicken, spicy tomato sauce, and creamy yogurt.
이 풍미있는 요리는 양념치킨, 매운 토마토 소스, 크림 요거트의 완벽한 조화다.
we will be sharing a recipe for making chicken tikka masala at home, so you can enjoy this delicious dish whenever you want.
집에서 치킨 티카 마살라를 만드는 알려줄터이니, 언제든지 맛나게 즐기셈.
Ingredients 재료
- 1 pound boneless, skinless chicken breasts, cut into bite-sized pieces 뼈와 껍질을 제거한 닭가슴살 450g을 한입크기로 자른다
- 1 cup plain Greek yogurt 플레인 그릭 요거트 1컵
- 1 tablespoon lemon juice 레몬주스 1큰술
- 2 teaspoons ground cumin 갈아놓은 큐민 2티스푼
- 1 teaspoon ground cinnamon 계피가루 1티스푼
- 1 teaspoon cayenne pepper 고춧가루 1티스푼
- 1 teaspoon black pepper 흑후추 1티스푼
- 1 teaspoon salt 소금 1티스푼
- 1 tablespoon fresh ginger, minced 다진 생강 1큰술
- 1 tablespoon garlic, minced 다진 마늘 1큰술
- 1 onion, chopped 다진양파 1개
- 1 can (14.5 oz) diced tomatoes 잘게 썬 토마토 1캔(왜 토마토를 사용하지 않고, 캔 토마토를 계속 사용하는걸까요?)
- 1 tablespoon tomato paste 토마토 페이스트 1큰술
- 1 cup heavy cream 크림 1컵
- 1/4 cup chopped fresh cilantro 잘게 다진 고수 1/4컵
Instructions 이제 만들어 봅시다.
1. In a large bowl, combine the chicken, yogurt, lemon juice, cumin, cinnamon, cayenne pepper, black pepper, and salt. Mix well to ensure that the chicken is coated evenly with the marinade. Cover the bowl and refrigerate for at least 1 hour, or up to 24 hours.
큰 그릇에 닭고기, 그릭 요거트, 레몬주스, 큐민, 계피, 고춧가루, 흑후추, 소금을 섞는다. 닭고기에 양념장이 골고루 잘 묻게한다. 그릇을 덮고 1시간에서 24시간 냉장보관한다.
2. Preheat the oven to 400°F. Line a baking sheet with foil and place the chicken pieces on the sheet, leaving space between them. Bake for 20 minutes or until the chicken is cooked through.
오븐을 200도로 예열한다. 호일을 깔고 그 위에 닭 조각들을 간격을 두고 놓는다. 20분간 또는 닭고기가 완전히 익을 때까지 굽는다.
3. While the chicken is cooking, prepare the sauce. Heat a large skillet over medium-high heat and add the ginger, garlic, and onion. Cook until the onion is translucent and the ginger and garlic are fragrant.
닭이 조리되는 동안 소스를 준비한다. 큰 프라이팬을 중불로 달군 후 생강, 마늘, 양파를 넣는다. 양파가 반투명하고 생강과 마늘향이 날 때까지 조리한다.
4. Add the diced tomatoes and tomato paste to the skillet and cook for 5 minutes. Use an immersion blender or transfer the mixture to a blender and blend until smooth.
잘게 썬 토마토와 토마토 페이스트를 넣고 5분간 조리한다. 믹서기에 옮겨 부드러워질 때가지 갈아라.
5. Add the heavy cream to the skillet and stir to combine. Bring the mixture to a simmer and cook for 10 minutes or until the sauce has thickened slightly.
크림을 프라이팬에 넣고 젓다가 갈아놓은 소스를 넣어 걸쭉해 질때까지 조리한다.
6. Add the cooked chicken to the skillet and stir to coat it with the sauce. Cook for an additional 5 minutes to ensure that the chicken is heated through.
조리된 닭고기를 프라이팬에 넣고 소스를 잘 묻도록 저어준다. 닭고기가 완전히 데워지도록 5분간 더 조리한다.
7. Serve the chicken tikka masala with rice and garnish with fresh cilantro.
만들어진 치킨 티카 마살라를 밥과 함께 신선한 고수로 장식해서 식탁에 내어간다.
Tips
- You can use chicken thighs instead of chicken breasts if you prefer.
닭가슴살 대신 닭다리살 사용 가능.
- You can adjust the level of spiciness by adding more or less cayenne pepper.
고추를 추가하거나 줄여서 맵기 조절을 한다.
여러가지 향신료들이 들어가고, 시간과 열정도 많이 들어가는 요리입니다.
역시 맛난 음식에는 그만한 정성이 들어가는 군요.
가족과 함께 맛난 저녁으로 좋을 것 같습니다.
다음엔 어떤 요리가 기다리고 있을까요?
다음 요리에서 다시 만나요~ 뿅!
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