안녕하세요~ 키득키득 KID입니다.
오늘의 요리는 따끈~한 수프! 크램 차우더 입니다.
There's nothing quite like a warm bowl of chowder on a chilly day.
추운 날에는 따뜻한 차우더 한 그릇만큼 좋은 것이 없지!
And when it comes to chowder, clam chowder is one of the most beloved varieties.
그리고 차우더 중에는 크램 차우더가 짱짱맨이지!
This creamy, savory soup is a classic dish that can be enjoyed year-round.
크림같은 고소한 스프는 일년내내 즐길 수 있는 고전 요리다.
While many people may be intimidated by the thought of making clam chowder from scratch, it's actually a lot easier than you might think.
많은 사람들이 크램 차우더 만드는 걸 겁내하지만, 생각보다 훨씬 쉽다.
we'll walk you through the process of making clam chowder step by step.
크램 차우더 만드는 법을 알려주마.
Ingredients 재료는 이렇다.
- 2 pounds of fresh clams 신선한 조개 900g(네. 크램이 조개였습니다.)
- 4 strips of bacon, diced 베이컨 4조각. 곧 널 다져주겠다.
- 1 medium onion, diced 양파 1개. 너도 다져주겠다.
- 2 stalks of celery, diced 셀러리 2줄기. 너도 베이컨, 양파와 같은 길을 갈 것이다.
- 2 cloves of garlic, minced 다진 마늘 2쪽
- 4 cups of potatoes, peeled and diced 잘게 썬 감자 4컵
- 3 cups of chicken or vegetable broth 닭고기 또는 야채 육수 3컵
- 2 cups of heavy cream 진한 크림 2컵
- 1 tablespoon of all-purpose flour 다목적 밀가루 1큰술
- 2 tablespoons of butter 버터 1큰술
- Salt and pepper, to taste 소금 과 후추는 입맛대로 준비한다.
- Chopped fresh parsley or scallions, for garnish 고명으로 파슬리나 잘게 다진 파슬리를 준비한다.
Directions 이제 만들어 봅시다.
1. Scrub the clams under cold running water to remove any dirt or sand. Place them in a large pot and add enough water to cover them by about an inch. Cover the pot and bring the water to a boil. Cook the clams for about 5-7 minutes, or until they open up. Use a slotted spoon to remove the clams from the pot and set them aside. Discard any clams that do not open.
조개를 흐르는 차가운 물에 문질러 먼지나 모래를 제거한다. 그것들을 큰 냄비에 넣고 2.5cm 정도 잠길정도로 충문한 물을 더해 뚜껑을 닫고 끓인다. 조개를 5~7분간 또는 조개가 열릴때까지 끓인다. 조개만 건져내 둔다. 열리지 않은 조개는 모두 버린다.
2. Strain the clam broth through a fine-mesh strainer or cheesecloth to remove any sand or grit. Reserve the broth and discard the solids.
조개 육수를 망에 걸러 모래나 먼지를 제거한다.
3. In a large pot or Dutch oven, cook the diced bacon over medium heat until crispy. Use a slotted spoon to remove the bacon and set it aside, leaving the bacon fat in the pot.
큰 냄비나 무쇠 솥에 잘게 썬 베이컨을 중불에서 바삭바삭 해질 때까지 굽는다. 베이컨을 건져낸다.(냄비에 남은 베이컨 기름은 이후 사용할거라 버리지 않기로 해요.)
4. Add the diced onion and celery to the pot and cook for 5-7 minutes, or until the vegetables are softened. Add the minced garlic and cook for an additional minute.
다진 양파와 셀러리를 냄비에 넣고 5~7분간 부드러워질 때까지 조리한다. 다진 마늘을 넣고 1분간 더 조리한다.
5. Sprinkle the flour over the vegetables and stir to coat. Cook for 1-2 minutes, or until the flour is lightly browned.
밀가루를 그 위에 뿌리고 저어서 코팅한다. 1~2분간 밀가루가 약간 갈색이 될때까지 조리한다.
6. Add the diced potatoes, reserved clam broth, and chicken or vegetable broth to the pot. Bring the mixture to a simmer and cook for 15-20 minutes, or until the potatoes are tender.
냄비에 잘게 썬 감자와 조개 육수그리고 닭고기 육수를 넣는다. 15~20분간 감자가 부드러워질때까지 조리한다.
7. Remove the pot from the heat and use an immersion blender to blend the soup until it's smooth and creamy.
냄비를 불에서 꺼내고 믹서기로 수프가 부드럽고 크림처럼 될 때까지 갈아보자.
8. Alternatively, you can transfer the soup to a blender and blend in batches, being careful not to overfill the blender.
믹서기에 스프를 가득 채우지 않도록 주의해서 넣는다.
9. Return the pot to the heat and add the heavy cream. Stir to combine and bring the soup to a simmer. Add the clams and cooked bacon to the pot and cook for 2-3 minutes, or until the clams are heated through.
크림을 추가해서 다시 냄비에 끓인다. 휘휘 저으며 섞어가며 끓인다. 조개와 베이컨을 넣고 2~3분간 조개가 완전히 익을 때까지 조리한다.
10. Remove the pot from the heat and stir in the butter. Season with salt and pepper to taste.
냄비를 불에서 꺼내고 버터를 넣고 저어준다. 소금 후추로 간을 한다.
11. Ladle the clam chowder into bowls and garnish with chopped fresh parsley or scallions.
크램 차우더를 국자로 떠서 그릇에 담고 파슬리나 잘게 썬 파슬리를 곁들인다.
Tips
- When cooking the clams, be sure to discard any that do not open.
조개를 요리할 때, 열리지 않는 것은 반드시 버려야한다.
- If you don't have access to fresh clams, you can use canned clams instead. Simply drain the liquid from the can and add the clams to the pot at the same time you would add the fresh clams.
신선한 조개를 구하기 힘들면, 통조림 조개를 사용할 수 있다. 캔에서 국물을 버리고 조리에 사용한다.
- To make the chowder extra creamy, you can add an additional cup of heavy cream or half-and-half.
차우더를 더욱 크리미하게 만들기 위해 크림을 더 추가 할 수 있다.
-Leftover clam chowder can be stored in the refrigerator for up to 3-4 days. To reheat, simply place the soup in a saucepan over medium heat and stir occasionally until heated through.
남은 크램 차우더는 3~4일까지 냉장 보관이 가능하다. 다시 데우려면, 중불에서 끓을때까지 가끔 저어준다.
You're craving a warm, comforting bowl of soup, give this recipe a try!
따뜻하고 편안한 수프 한 그릇을 먹고 싶을 때, 시도해 보시라!
요리법을 적다보니, 배가 고파지네요. 맛있는 식사 하시고~
다음 요리에서 만나요~ 뿅!
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